Desigual divat 2015

 2015.09.15. 16:38

A Desigual divat céget Barcelonában alapították mára a világ egyik legismertebb divatmárkájává nőtte ki magát. Darabjaik szakítanak a konverziókkal, és vidámságot kölcsönöznek viselőiknek.

2d22ac69ccdff8ad20a7d97bb0be0845_large.jpegA cég története 1984-ben kezdődött ekkor egy 20 éves fiatal Thomas Meyer Ibizán nem tudott eladni jó pár farmert. És ahelyett, hogy okulva a kudarcból valami máshoz fogott volna felszabdalta a megmaradt a farmernadrágokat a saját igényei szerint, és kabátokat és ingeket készített belőlük. ezeket persze rögtön eltudta adni, hiszen újak, és érdekesek voltak, amik felhívták a vásárlók, nyaralók figyelmét. Ennek az újításnak a fényében céget alapított a spanyol fővárosban. A cég nevét egy ismert filrendező találta ki, aki Meyer jó barátja volt, Isabelle Deux aki marketing céget isvezetett úgy gondolta, hogy egy olyan név kell, ami lefedi azt, hogy Meyer megújítja a divatot, teljesen új színes és divatos darabokkal akart előállni. A desigual szó azt jelenti magyarul, hogy más, mint a többi, ami tökéletesen lefedi a cég filozófiáját.

Thomas Meyer nem csak a ruháival, hanem a cég vezetéséve is sok újat hozott, hiszen a cég székháza a tengerparton fekszik, így csodálatos kilátást nyújt az óceánra, és annak elő világára, és színeire, amik kiváló inspirációul szolgál a tervezőknek. Első kollekciója 1985-ben látott napvilágot, Meyer remekül ráérzett arra, hogy mi hiányzik a fiataloknak és sok színbe, és egyedi mintákba öltöztette modelljeit, remekül kombinálja az eleganciát és a hippi korszak színes ruháit, nagy nyomott mintáit. Tervezőnek zseniálisnak bizonyult és az, hogy egy közös helységben együtt dolgozott a tervezőivel nagyon jót tett a cégnek, így rendkívül sikeres és ismert lett. A cég alapítását követő második évben meg nyitotta első üzletét ez a kezdeti siker 5 évig tartott. De mivel Meyer nem értett a gazdasághoz, és a pénzügyekhez a Desigual 1989-ben a csőd szélére került. De a ruhatervezőknek köszönhetően a cég megmenekült a cég filozófiáját újragondolták és a hippi korszakból csak a nagy mintákat hagyták meg. Így az elegancia és a letisztultság lett az új szempont, ez sikeresnek bizonyult, azóta is ennek a kettősségnek a szellemében készítik el a ruhákat és a kiegészítőket.

A kollekciók megalkotásánál fontos szempont a fiatalos életérzés, hogy hogy a vevők jól érezzék magukat a ruhákban. A XX. században új mintákkal kezdtek dolgozni, így például az egyiptomi, mezopotámiai vagy törzsi motívumok is helyet kaptak a ruhákon. A Desigual ruhák gyönyörűek nem meglepő hogy jelenleg több mint 90 országban vannak boltjaik köztük Magyarországon is. Fontos szempont, hogy az eddigi 18-35 éves nők mellett a férfiaknak, és gyermekeknek szánt ruhákat is gyártanak, ígyszélesebb kört tudnak elérni. Több mint 5000 Desigual áruházzal találkozhatunk szerte a világon, és mindemellett még további 90000 üzlet árusítja a márka termékeit.

 

Címkék: divat ruházat desigual

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr647790384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása