Mi is az a jóga?

 2016.06.06. 10:55

Valószínűleg mindenki hallott már a jógáról. Aki nem tudja milyen a jóga az videókból utánajárhat, hogy milyen jellegű mozgásra számíthat. A jóga elsősorban nem a kardió terhelésere fekteti a hangsúlyt, hanem inkább az izom állóképességre és a hajlékonyságra. 

Tímea Aya Miklós vagyok és a jógával megtanítom az embereket a befelé figyelésre. A step- és zumba-koreográfiákkal szemben itt nincs hangos zenem, melyre csak üres fejjel lehetne mozogni. Általában meditatív zenék szoktak szólni, melyek nyugtató, simogató hatást keltenek az emberben. Persze itt jóga közben is jelentkezhetnek fizikai fájdalmak, de csak az elején, hiszen a pózokba bele kell igazodni a kezdőknek.

A jóga nagyon elterjedt azok körében, akik már túl vannak életük delén vagy már kiöregedtek a keményebb sportokból. A jóga képes regenerálni az embert, gyógyítani, illetve egyensúlyba hozni a hajlékonyságot és az erőt. 

pozitivgondolkodas.jpg

Persze a jóga nem csak mozgásokból és a pózokból áll mindössze. A jógának nagyon fontos elemei a légző gyakorlatok, illetve a meditációs gyakorlatok. Én mindig úgy tartom az órákat, hogy a végén mindig tartok egy kis relaxációt, illetve beszélgetést. A jógához semmi más nem kell csak türelem és rengeteg gyakorlás. Persze azok, akik kevésbé hajlékonyak, azok is elérhetik a sikerélmény érzését. A jóga hatására az ember kevésbé fog fáradtan felkelni reggelente. A jóga során az ember képes harmóniába kerülni másokkal,de  elsősorban saját magával.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr808783526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása