Ezt teszi a víz a testeddel

 2014.06.05. 15:17

A víz igazi olyan, mint egy csodaszer, hiszen egészségessé, formássá teszi a testet és még a lelket is megnyugtatja. A legjobb pedig, hogy csupán a csaphoz kell fáradni és már hozzá is juthatunk. Mostani cikkünk a víz jótékony hatásairól fog szólni.

viz_szervezet.png

Csökkenti a stresszt

Az agyszövetek 70-80%-a a víz, amiből az következik, hogy dehidratáció esetén a testet és a tudatot is feleslegesen éri stressz. Ne várd meg, amíg szomjas leszel, hiszen ez már kismértékű kiszáradást jelezhet. A stressz-szint megfelelő mérséklése érdekében célszerű magad mellé készíteni egy pohár vagy üveg vizet, amibe rendszeresen belekortyolhatsz.

Izmot épít és szálkásít

A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása segít az izomgörcsök megelőzésében és hozzájárul az ízületek „megolajozásához” a bennük lévő folyadék termelődésének fokozásával. Amennyiben megfelelően hidratált a szervezeted, intenzívebben és hosszabb ideig tudsz edzeni.

Feltölt energiával

Ha úgy érzed, hogy kezdesz lemerülni, igyál egy nagy pohár vizet, hiszen előfordulhat, hogy a dehidratáció miatt érzed fáradtnak magad. A víz hozzájárul a szív megfelelő működéséhez, tehát az oxigén újult erővel jut a sejtekhez. A víz egyébként a tápanyagok eljutását is segíti a sejtekhez.

Segít fogyni

Szeretnél megszabadulni pár kilótól? A víz és a súlyvesztés kapcsolatáról igen ellentmondásos tudományos megfigyelések születnek időről-időre. Az viszont biztos, hogy a bőséges és rendszeres vízfogyasztás felgyorsítja az anyagcserét és teltségérzetet kelt. Cseréld a kalóriadús üdítőket vízre!

Szépíti a bőrt

Amennyiben a szervezet folyadékhiányos, a ráncaid is mélyebbnek tűnhetnek, mint amilyen valójában. A víz a természet folyékony hidratáló krémje. Számtalan helyen olvashattuk, hogy a bőrt belülről is hidratálni kell, ezért fogyassz naponta legalább 1,5-2 liter vizet. Amikor a hámsejtek folyadéktartalma stabilizálódik, a bőr egyenletsebbé, rugalmasabbá és tömörebbé válik.

Csökkenti a vesekő kockázatát

A vesekő sajnos egyre gyakoribb probléma napjainkban. Kialakulásának egyik oka, hogy az emberek már gyerekkorukban hozzászoknak ahhoz, hogy nem vesznek elegendő vizet magukhoz. A víz felhígítja a vizelet sóit és ásványait, amik kristállyá formálódhatnán.

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr746262831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása