Sokan vannak, akik egy idő után megbánják, hogy feketére festették tincseiket. Telnek a napok, hetek, hónapok és próbálunk megoldást találni arra, hogy miképp lehetne megszabadulni a fekete festéktől. A legismertebb módszer a hidrogénnel való eltávolítás(kiszívás, leszívás), de sok esetben ezt még a fodrászok sem ajánlják. Ennek a módszernek több hátránya is van. Egyrészt nem túl olcsó, másrészt borzasztóan károsítja a hajszálakat. Kivonja a természetes nedvességüket, ebből fakadóan szárazak és törékenyek lesz a haj. Nem egyszer fordult már elő, hogy festék eltávolítás után a derékig érő, hosszú haj a felére tört le. Egy szó, mint száz ez a módszer ugyan eltávolítja a fekete festéket, de használata után újabb problémák merülnek fel.

Fekete_haj.jpg

Valamelyik nap rászántam magam, és neki láttam megoldást keresni. Olyat, ami hatékonyan távolítja el a festéket és nem teszi tönkre a hajszálakat. Hosszas keresgélés után rábukkantam arra a módszerre, amit a következőkben fogok ismertetni. A művelethez nincsen szükség másra, csupán drogériákban kapható C-vitaminporra, jó minőségű balzsamra, folpack-ra, törölközőre és egy hajfestő ecsetre. Általában a port 100 grammos kiszerelésben vásárolhatjuk meg, amit a haj hosszúságától függően kell adagolni. (De az sem baj, ha rövid hajra is rákerül az egész doboz tartalma.) Keverd el a C-vitaminport annyi balzsammal, hogy krémes hajfestékállagú masszát kapj. Vedd fel a hajfestős pólódat és kezdheted is. Egyenletesen vidd fel a c-vitaminos balzsamot a hajszálaidra. Ne lepődj meg, kicsit darabos lesz az anyag, hiszen nem oldódik fel teljesen a balzsamban. Kicsit nehézkes lesz az egyenletes eloszlatás, ezért jó, ha megkéred valamelyik rokonodat, barátnődet, hogy segítsenek ebben. Miután felkerült a massza alaposan tekerd be a fejedet fóliával, majd mintha hajat mostál volna kerüljön fel egy törölköző is a fejedre. Ezeket azért fontosak, mert a fólia légmentesen lezárja a hajszálaidat, bemelegszik a massza és elkezd hatni. Ha festettél már hajat, akkor tudod, hogy bizonyos esetekben kissé viszkető, csípő érzés társul a színezéshez. Hát a hajvilágosítás során is fellép ez az érzés, amit sajnos tűrnöd kell.  Nincs megszabva, hogy mennyi ideig kell pakolással a fejeden ülnöd, de minél tovább van fent, annál nagyobb az esélye, hogy látványos lesz az eredmény. Valószínűleg egy alkalom nem lesz elég a tökéletes eredményhez, de ha most neki kezdesz, nyárra már barna hajú lehetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr545809619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása