A Drakula terápia

 2015.01.11. 17:38

A terápia orvostani elnevezése PRP (Platelet-rich plasma) vagyis vérlemezkében gazdag plazma, de leginkább a vámpír vagy drakula terápia nevet szokták rá alkalmazni. Ami arra utal, hogy a kezelés alapja a kezelt személy saját vére.

drakula_1.jpg


Természetesen egy teljesen egészséges eljárásról van szó, ami az orvostudomány más területein, így például az ízületi problémákkal küzdőknél és az élsportolóknál már bevett eljárás. A plasztikai sebészet csak a XXI. század elejétől ajánlja ezt a módszert azoknak, akik természetesen módon szeretnék elérni, hogy bőrük látványosan fiatalabbnak hasson. A kezelés teljesen egészséges, hiszen a kezelt személy saját szerves anyagját, a vérét hasznosítják.

Először is az orvos mindenképpen tájékozódni fog a páciens egészségi állapotáról, esetleges krónikus betegségeiről, vagy egyéb panaszairól, mivel ilyen esetekben nem ajánlják a kezelést. Így például kizáró ok lehet a menstruációs vérzés fennállása, lehetséges várandósság, hematológiai megbetegedések, vérképző rendszeri betegségek, illetve fertőző májgyulladás fennállása. Valamint a kezelés előtti két hétben ajánlott kerülni a dohányzást, alkohol és más tudatmódosító szerek és minden egyéb gyógyszer használatát, hogy a kinyert vér minél tisztább legyen.

Az alapos mérlegelés után kerülhet sor magára a kezelésre, ami nagyon egyszerű. Kis mennyiségű – 60-100 ml – vért vesznek le a pácienstől, melyet egy orvosi centrifuga segítségével alkotóelemeire bontanak. Az így kinyert vérlemezkében fellelhető növekedési és sejt megújító faktorokat hasznosítják. Méghozzá úgy, hogy a kezelni kívánt bőrfelületbe – arc, nyak, térd, csukló, dekoltázs, stb. – apró tűszúrásokkal visszafecskendezik, a faktorokban gazdag plazmát.

A kezelés bőrfiatalító hatással bír, illetve a faktorok beindítják a sejtosztódást a kezelt területen, amitől a bőr felülete ismét feszes és rugalmas lesz. A megereszkedett bőr senkin sem mutat szépen, ez leginkább szülést követően, vagy az öregedés természetes folyamata során észlelhető, olyan esztétikai hiba, amit mihamarabb szeretnék eltüntetni, lehetőleg kórházi befekvés nélkül, egyszerűen, gyorsan, fájdalom mentesen.

Ez a módszer jó megoldás lehet ezeknek a kinézeti problémáknak az elfedésében, eltüntetésében. A levett vérhez semmilyen mesterséges anyagot nem adnak, így ez az egyik legtermészetesebb bőrfiatalító lehetőség. A kezelés után viszont érdemes körültekintően betartani az orvosi utasításokat, és a kezelt felületet hűteni, ha szükséges. Pár hétig jobban vigyázni kell a kezelt bőrfelületre, például nem szabad nagyobb hőingadozásnak kitenni, mellőzni kell a sminkelést, a tornát, úszást, szaunázást, egyéb rendszeres testmozgást, különösen, ha a dekoltázst, és az arcot kezelték.

Eredmény már az első kezelés után látszik, de a tartósság kedvéért érdemes 6-8 héttel később megismételni. Magyarországon szinte már bármely plasztikai sebészeten választható eljárás, és az ára is viszonylag kedvező, egyéb ilyen típusú eljárásokkal összehasonlítva. Továbbá érdemes odafigyelni a rendszeres folyadékbevitelre, ezzel is segítve a saját szépülésünket, és a kivett vérmennyiség gyors pótlását.

A Drakula terápia, vagy vámpírszérum tehát egy olyan bőrfiatalító eljárás, amit szinte bárki igénybe vehet, ha nem szereti a mesterséges szépészeti beavatkozásokat, de úgy érzi megéri áldozni arra, hogy bőre látványosan fiatalabbnak és szebbnek hasson.   

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr657056813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása