Egy kényelmes ülőgarnitúra az otthon stílusos és hasznos kiegészítője lehet. Fontos azonban végig gondolni néhány alapvető dolgot. Mostani cikkünkkel reméljük, hogy segítségetekre lehetünk!

ulogarnitura_valasztas.jpg

Élettartami sajátosságok

Az egyik legfontosabb szempont választásnál az, hogy a kiszemelt garnitúra mennyi ideig lesz használva. Kutatások szerint egy átlag ember 8-10 évente lecseréli ezen bútorát. Amennyiben ez igaz, érdemes olyan dizájn és színvilág mellett dönteni, ami hosszú időn át képes lesz kielégíteni az igényeket. Amennyiben rövidebb ideig szeretnénk, hogy lakásunk dísze legyen az ülőgarnitúra, akkor nyugodtan lehet színét és formáját az aktuális trendekhez igazítani. Családoknak, ahol a kisgyerekek a világ közepe, érdemes lemosható, könnyen tisztítható huzatú kanapét választani.

Ezek mellett fontos figyelembe venni a lakás méretbeli adottságait is választás előtt. Nem mindegy, hogy mekkora teret kell bebútorozni, valamint hogy az ott megforduló személyeknek milyen az életvitelük. Egy ülőgarnitúra a nappali elengedhetetlen tartozéka, ezért színvilága és stílusa meghatározó szempont. A nappali helyiségek közösségi terek, ahol összegyűlik a család, a barátok.

A garnitúra kiválasztásánál a kényelmet is figyelembe kell venni. Az áruházakban szerencsére ki vannak állítva mintadarabok, így azokat kipróbálhatjuk és eldönthetjük, hogy megfelel-e. Az üléskomfort lehet puha és kemény is, melyet bútor terveztetésnél a saját igényeinkre szabhatunk. Összeállításban két típus létezik:önálló és összeilleszthető, egymás mellé sorolható, mely ülő, valamint félig-fekvő részekből áll.

Kinézet és kényelmi funkciók mellett azt is el kell dönteni, hogy mire is szeretnénk használni a garnitúrát. Azoknak, akik gyakran nézik a tévét fontos, hogy szemmagassága kerüljön a készülék amikor a kanapén ülnek, de érdemes olyan garnitúrát választani, amelynek mélyebb az ülőfelülete, így akár félig fekvő pozícióban is kényelmesen lehet élvezni az esti filmet. Hasznos szerepet töltenek be a kiegészítő puffok és lábtartók is, amelyek még magasabb szintre emelik a kényelmet.

Ha az ismerősök, barátok gyakran jönnek át, tanácsos kiegészítő párnákat is vásárolni, melyeket akár a földre is letehetünk. Olyan lakásokban, ahol nincsen vendégszoba erősen ajánlott egy kihúzható kanapé vásárlása, hiszen ezek helytakarékosak és egy-egy éjszakára még kényelmesek is. Hosszú távra nem ajánlott ilyen kihúzható kanapét vásárolni, mindennapos használatra inkább egy franciaágyat kell választani.

Végül, de nem utolsósorban el kell dönteni, hogy milyen borítású garnitúrát fogunk vásárolni. A szövettel bevont kanapék nagyon szépek, de hosszú távon koszolódhat vagy gyengülhet az anyag. Akik a tartósabb megoldásokat szeretik, válasszanak bőrből készült bútort, ami ugyan nem olyan meleg, de ha vigyáznak rá, akkor tényleg szép marad éveken, évtizedeken át.

Segítség választáshoz az alábbi linken érhető el: http://doktorkanape.hu/ulogarnitura

Címkék: bútor lakberendezés ülőgarnitúra

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr755697623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása