Ma már nem csak hogy esztétikai követelmény, de egyre többen vágynak is rá hogy szép, egészséges és vakító mosollyal rendelkezzenek. Régebben a letört frontfogak pótlása vagy az elszíneződött fogak fehérítése nehéz és körülményes eljárás volt. Mára azonban ez megváltozott. A vékony porcelánhéjaknak köszönhetően az ilyen kellemetlenségek könnyedén orvosolhatóak. A legnagyobb előnye az ilyen eljárásnak, hogy minimális foganyag vesztéssel jár, ugyanis sokkal kevesebb zománcot kell lecsiszolnia a fogakról a porcelán felhelyezéséhez, mint egy fogkorona esetében. Szintén a porcelánok mellett szól, hogy mind formájukban, mind színükben igazodhatnak a páciens többi fogához, így észre sem lehet majd venni, hogy ez bizony nem az illető eredeti fogsora. Egyetlen hátránya, hogy ilyen porcelán réteget tömött fogakra nem előnyös felhelyezni. Persze, ha fogaztunk nem hiányos, csupán elszíneződött, akkor nem a porcelánhoz kell nyúlnunk, hanem a mára roppant hatékonnyá vált fogfehérítési eljárások valamelyikéhez.

mosoly.jpg

Az ilyen eljárásoknak két alapvető típusa létezik, az otthon is elvégezhető és rendelői fogfehérítés. Az otthon is elvégezhető fogfehérítéshez az orvos lenyomatot készít a páciens alsó, illetve felső fogsoráról és ezen lenyomatok alapján két műanyag sínt állít elő. A páciens ebbe a sínbe helyezi majd bele a fehérítő anyagot, melyet aztán a fogsoraira helyez és éjszakára fenn is hagyja. Az eljárást körülbelül 10 napig kell naponta megismételni és ezzel akár három árnyalattal is fehérebbé válhatnak fogaink. Hogy ezek után mennyi idő alatt színeződnek vissza, az függ az illető életvitelétől és táplálkozási szokásaitól. A dohányzás, a sok kávé, tea, esetleg kóla fogyasztásának hatására a fogak ugyanis gyorsabban színeződnek. Persze azt jó ha tudjuk, hogy a fogpótlások és tömések színe ettől az eljárástól nem változik, azokra nincs hatással. A fogfehérítés másik fajtája a rendelői fogfehérítés, mely szoros fogorvosi kontroll alatt zajlik, lévén az ilyen fogfehérítő anyag jóval magasabb koncentrációjú, mint az otthon alkalmazható. Egy ilyen kezelés segítségével, akár a 7-8 árnyalattal fehérebb fogak is elérhetővé válnak és ez mindössze másfél órát vesz el az életünkből. Az eljárás maga úgy néz ki, hogy a fogorvos a páciens szájának előkészítése után felviszi a fogakra a fehérítő anyagot, amit aztán egy speciális lámpával 15 percen keresztül világít meg. Ezt a folyamatot aztán többször megismétli, annak függvényében hogy mi az elérni kívánt árnyalat. Ezen eljárásnak köszönhetően egy délután alatt újból vakítóan fehér fogakkal mosolyoghatunk majd. Az esztétikai fogászat tehát újból ragyogóvá varázsolhatja fogainkat, amiket mi évek alatt elcsúfítottunk.

Címkék: egészség szépség fogászat

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr624698287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása