Könyvelő – Kell vagy nem?

 2014.05.03. 12:40

Egy nagyobb cég esetén nem lehet kérdés, hogy alkalmazzanak-e könyvelőt.  Sok helyen külön pénzügyi osztály van, ahol a számviteli feladatokkal foglalkoznak a képesített alkalmazottak. Azonban egyéni cégeknél, néhány főt foglalkoztató cégeknél általában felmerül a kérdés, hogy szükség van-e könyvelőre?

konyveles_fontossaga.png

Az az általános – sajnos - , hogy több vállalkozó is szükséges rossznak tekinti ezt. A rossz dolgokat pedig az ember mindig igyekszik elkerülni, tolni maga előtt, így a könyvelő választás sem zajlik mindig egyszerűen.

A mai gazdasági viszonyok között, a törvények végrehajtása, a pénzügyi kötelezettségek betartása már nem is olyan egyszerű feladat. Sok helyen hallhatjuk, hogy bizonyos adózási módoknál nincsen szükség könyvelőre, így csökkenthetjük a vállalkozás kiadásait. Ez persze kecsegtetően hangzik, de csak azoknak ajánlott, akik rendelkeznek valamiféle könyvelési, pénzügyi ismerettel. Illetve azoknak is, akiknek a fenn maradó idejükben van rá energiájuk és lehetőségük, hogy határidőre teljesítsék az elvárásokat.

Egy könyvelő alkalmazása minden cég, vállalkozás esetén bizalmi dolog, akár kicsi, akár nagyobb a cég. A könyvelőt legtöbbször ajánlások útján szoktuk kiválasztani, alkalmazni, de előfordulhat az is, hogy hirdetés, vagy a puszta véletlen miatt botlunk bele álmaink könyvelőjébe.

Manapság egyre népszerűbbek azok a napok, melyeken különböző vállalkozók ismerkednek egymással, úgynevezett klubnapot tartanak. Ezeken az eseményeken megismerik egymás tevékenységeit és remek üzleteket is köthetnek egymással. Ilyen napokon van lehetőség  könyvelő cégek kirendelt képviselőivel találkozni, bemutatkozni, elbeszélgetni. Így könnyebben el lehet dönteni, hogy a cég alkalmas lesz-e a saját cégünk könyvelését ellátására.

A XXI. században, az internet világában, weboldalak és blogok tucatjai árasztják a hatalmas információ áradatot. Mindenképpen érdemes böngészni a neten, hiszen a könyvelő iroda által működtetett weboldal nagyon sokat elárul a cég minőségéről, arról, hogy mennyire szeretnék megismertetni vállalkozásukat az emberekkel.

Egy dolog biztos, mindenképpen kell egy szakember, aki biztosítja, hogy a vállalkozó csak a saját feladataival tudjon foglalkozni. Egy jól kiválasztott könyvelő segíthet a gazdaságos működés kidolgozásában, segít eligazodni a sokszor bonyolultnak tűnő jogszabályok, adózási vonatkozások értelmezésében.

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr76101537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása