A nők évtizedek óta festik ki a körmüket. Van, akit ez a tevékenység megnyugtat, másokat teljesen felidegesít. Biztosan sokakkal előfordult már, hogy a tökéletes lakkozás után nem bírta kivárni, hogy megszáradjon a köröm és valamivel belenyúltak. Ez alkalommal adunk néhány tippet, amivel fel lehet gyorsítani a száradási időt.

festett_korom.jpg
Elő a hajszárítóval!
A körömstúdiókban speciális berendezéseket használnak a manikűrösök, de elárulom, hogy ezek ugyanúgy működnek, mint a hajszárító, amin van lehetőség hideg levegő fújására is. Azért nem szabad meleg levegőt a körömlakkra engedni, mert az könnyen felpúposodhat, vagy megrepedezhet. Hideg levegővel gyorsan és szépen rögzítheted körmödön a lakkot.

Jeget rá!
Mielőtt neki kezdenél a lakkozásnak, tölts meg egy tálat jégkockákkal és engedj rájuk egy kis hideg vizet is. Miután kifestetted a körmeidet várj pár percig, majd tedd az ujjbegyeidet a jeges vízbe pár percig. Persze a lakkozott köröm nem érhet vízbe!

Csak vékonyan!
Ahelyett, hogy 2-3 nagyon vastag réteggel ékesítenéd körmeidet, vigyél fel 3 extra vékony réteget, és a minden újabb adag festék előtt várd meg, amíg az előző teljesen megszárad. Ez a módszer persze sok időt vesz igénybe, ezért időhiányosoknak nem ajánlott, de a türelmetlenek nyugodtan alkalmazhatják.

Használj fedőlakkot!
Ha indulás előtt lakkozod ki a körmödet, mindenképpen szánj időt egy utolsó, fedőréteg felvitelére is. Ha ezt elmulasztod a kabátod, vagy cipőd felvételénél teljesen tönkre teheted, a még nem teljesen száraz körmeidet. A gyorsan száradó fedőréteg egyébként plusz fényt is ad a körmöknek.

Ha mégis gond lenne...
Amíg a lakk megsérülhet, folyékony, addig lehetőség van javításra is. Fogd meg a színes lakkhoz tartozó ecsetet, az egyik oldalát húzd le, a másikon hagyd meg a festéket és ezzel kend végig még egyszer a sérült réteget. Ha megfelelő minőségű a körömlakk, akkor tökéletesen kiegyenlítheted a sérült részt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr405857384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása