Evéssel az egészségért

 2014.10.19. 12:49

Napjainkban annak ellenére, hogy a világ folyamatosan fejlődik minden téren, fokozottabban kell odafigyelnünk a fertőzések, baktériumok elleni védelemre. A rengeteg ember miatt nem lehet elégszer takarítani az olyan helyeket, intézményeket, tömegközlekedési eszközöket, ahol sok ember megfordul egy nap, és ki tudja milyen körülmények, milyen módszerek által kerül minden nap az a rengeteg mennyiségű friss élelmiszer az üzletekbe. Továbbá az is probléma, hogy szinte minden gondunkra-bajunkra antibiotikumot írnak fel az orvosok, melyek ugyan a legtöbb esetben megszűntetik a problémát, de legyengítik természetes védekező képességünket. Cikkünkben most nem egy bizonyos betegséggel vagy baktérium fajtával fogunk foglalkozni, hanem olyan gyümölcsökkel és zöldségekkel, melyek segítenek természetesen tisztán tartani szervezetünket.

egeszseges_eves.jpg


Azt talán nem is kell ecsetelnünk, hogy milyen fontos, hogy napi szinten megfelelő mennyiségű vitaminokat, ásványi anyagokat és folyadékot vigyünk be a szervezetünkbe. Vannak azonban olyan gyümölcsök és zöldségek, melyek nem „csupán” nélkülözhetetlen anyagokkal látják el szervezetünket, hanem még számos egyéb jótékony hatással is bírnak, mint például a szervezet „fertőtlenítése”. Ilyen például a fokhagyma, melynek kedvező hatásai már nagyon régóta ismertek. Jelenleg már kapszula formájában is kapható, azonban annak megkérdőjelezhető eredményessége. Akkor tud igazán pozitívan hatni szervezetünkben, ha felvágjuk a gerezdeket és úgy nyeljük le, vagy rágjuk el őket. Na, de mit is tud a fokhagyma? Nos, baktérium- és gombaellenes hatása van, kitűnő vírusölő (herpeszre is jó), ér és vértisztító, jelentősen csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, ugyanis kiváló antioxidáns. Naponta 2-3 gerezd fokhagyma felaprítva, vízzel lenyelve jelentős védelmet nyújt mindenféle fertőzés, vírus, baktérium vagy gombás megbetegedés ellen. Jellegzetes szaga ellen sajnos nem sokat tehetünk, hiszen bőrünkön át párolog el, így érdemes kúraszerűen olyan napokon alkalmazni, amikor nem kell mennünk sehová.


Hasonlóan jó eredményeket érhetünk el grapefruittal is, mely magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, kedvezően befolyásolja a koleszterin szintet, tisztítja a májat és ezáltal a vért is, illetve jótékony hatással van a vesékre. Íze rendkívül kesernyés, de tilos megédesíteni, inkább pici vízzel hígítsuk a levét, ha nem bírjuk elviselni. Magjából készített kivonat a fokhagymához hasonlóan vírusok, baktériumok, gombák és paraziták több száz fajtája ellen hatékony. Gyomor- és bélbetegségek esetén is javulás érhető el vele, illetve légúti fertőzéseket is sikeresen gyógyít.


Nem is kell túl messzire mennünk: a citrom szintén életmentő lehet. Vér és béltisztító hatású, olyan baktériumokat is elpusztít, mint a kolera- vagy a tífuszbaktériumok. Megakadályozza a has puffadását, kiváló vízhajtó, magas C-vitamin tartalma miatt a megfázást is gyorsan gyógyítja.  


Sokat tehetünk szervezetünk egészségéért napi 3-4 vagy akár több csészényi zöld tea elfogyasztásával. Alacsonyan tartja a koleszterinszintet, gyorsítja az anyagcserés folyamatokat, segíti a fogyást. Kontrollálja a vércukor szintet, és antioxidáns anyagai révén megelőzi a rákos megbetegedések kialakulását, illetve azok rosszindulatú elváltozását. Leghatékonyabb éhgyomorra, édesítés nélkül fogyasztani. Íze kesernyés, de nem szabad megcukrozni vagy mézet tenni bele. Amennyiben beépítjük napi étrendünkbe a zöld tea ivást, akkor hamar hozzá tudunk szokni az ízéhez.


A felsoroltakon túl természetesen rengeteg másik olyan gyümölcs, zöldség vagy teaféle van, amely ugyancsak segít szervezetünk tisztántartásában, azonban ezeket tartjuk a leghatásosabbnak. 

Címkék: étel egészség szépség tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr496802211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása