Mi is az a Drakula terépia?

 2013.07.22. 13:53

Talán egyre többen hallanak egy az orvoskozmetológiában viszonylag újnak számító bőrfiatalító eljárásról, a Drakula terápiáról. Nem kell megijedni a név hallatán, hiszen valójában semmi köze a hírhedt erdélyi földesúrhoz. Az eljárás angol neve Platelet Rich Plasma, vagyis PRP. A kezelés népszerűsége abban rejlik, hogy a legtermészetesebb a különböző ránctalanító és bőrfiatalító kezelések közül, hiszen semmilyen mesterséges anyagot nem használnak fel az eljárás során. De mi is pontosan a Drakula terápia és hogyan is néz ki a kezelés folyamata.

drakula.jpg

Az eljárás természetes mivolta abból adódik, hogy a páciens saját vérét használják fel hozzá. A vért általában a könyökhajlatból veszik le, majd egy orvosi centrifugába helyezve különválasztják a vérplazmát. Ez a vérplazma igen gazdag vérlemezkékben. A vérsavó nem tartalmaz sem fehér-sem vörösvérsejteket, viszont nagyon gazdag fehérjékben, antigénekben, különböző hormonokban, de ami a legfontosabb nagy mennyiségben található benne citokin, mely nagyban hozzájárul a sejtek regenerálódásához és azok megújulásához. A Drakula terápia során megtisztított vérsavóhoz ráadásul még aminosavakat és vitaminokat is hozzáadnak, melyek szintén teljes egészében természetes anyagok, amik célja, hogy a sejtek regenerációs képességét tovább fokozzák. A vér megtisztítása után azt apró tűk segítségével beinjekciózzák a páciens megfiatalítani kívánt bőrfelületébe. A Drakula terápiát általában az arc, a dekoltázs, valamint a kézfej bőrének fiatalítására alkalmazzák. A visszajuttatott és megtisztított vérsavó segít a sejtek megújításában, így a bőr sokkal rugalmasabbá és hidratáltabbá válik, a ráncok kisimulnak. Maga a kezelés nem tart tovább 15 percnél, azonban a valóban látványos eredmény csak 1-3 hónap alatt jelentkezik. Ezen eljárás hatása is jóval tovább tart, mint a legtöbb bőrfiatalító kezelésé, azonban a folyamatosan friss és üde bőr érdekében ajánlatos lehet a kezelést évente több alkalommal is megismételni, bár ennek gyakorisága értelemszerűen függ a kezelt személy életkorától és bőrének állapotától is. Mint említettem ezen új eljárás népszerűsége abból fakad, hogy valóban csak természetes anyagok, illetve a páciens saját vére kerül falhasználása a kezelés során, ezért nincsenek esetlegesen fellépő mellékhatások. Persze azért ezen eljárás esetén is van néhány orvosi intelem, melyekhez fontos tartanunk magunkat. Az egyik ilyen, hogy a kezelés után néhány napig az adott bőrfelületet nem sminkeljük, illetve mint sok más a mezoterápiához hasonló kezelés esetén, úgy egy Drakula terápia után is néhány napig kerülnünk kell a strandolást a szaunázást és tulajdonképpen minden olyan fizika aktivitást, mely jelentős testhőmérséklet emelkedést eredményezhet. Előfordulhat, hogy a tűszúrások helyén enyhe bőrpír jelentkezik, de ezek néhány nap alatt eltűnnek. Egy Drakula kezelés után fontos, hogy betartsuk az orvos utasításait az otthoni utókezelés tekintetében, hogy maximálisan elkerülhessük az esetleges gyulladások és fertőzések kialakulását. A Drakula terápia lényege tehát, hogy segítségével hatékonyan fokozható a sejtek regenerálása, ezért nem csak a bőr fiatalítására, hanem például hajhullás esetén is előszeretettel alkalmazzák. Dermabrázióval kombinálva a Drakula terápia kiváló lehet a túlzottan pattanásos bőr kezelésére is. A Drakula terápia tehát nagyon hatékony lehet, ha a sejtek regenerációs képességének hatékonyságát szeretnénk növelni, de ehhez semmilyen mesterséges anyag bevitelével nem szeretnénk kockáztatni egészségünket.

Címkék: bőr egészség szépség

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr115418505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása