Szinte bármilyen szakmáról is beszélünk, a minőségi és precíz munkához két dolog szükségeltetik. Az egyik a megfelelő technikai háttér, a jól működő berendezések, a másik pedig a szaktudás. Ez pontosan igaz a szépségiparra is, így egy kozmetikusnak is pont ezekre a dolgokra van szüksége, hogy vendégei maximálisan meg legyenek elégedve az eredménnyel, akár csak egy szőrtelenítésérő, akár egy sminktetoválás elkészítéséről van szó. A sminktetoválás esetén a megfelelő gépekhez és kiegészítőkhöz hozzájutni ma már nem akkora ördöngösség, hiszen csak pár kattintás az interneten és a legprofibb sminktetováló gép már úton is lehet a szépségszalon felé. De mi a helyzet a szaktudással? Mivel az ilyen jellegű kozmetikai tetoválások jó pár éve már hazánkban is elég népszerűnek számítanak, ezért a nagyobb szalonok és kozmetikai cégek rendszeresen indítanak sminktetoválás tanfolyamokat, hogy a kozmetikusok már-már művészi szintre fejlesszék egy-egy kozmetikai tetoválás elkészítését.

sminktetovalas okatatas.jpg

A művész szint nem túlzó kifejezés, ha megnézzük egy ilyen tanfolyam összetettségét, hiszen a tetoválás oktatás többről szól, mint hogy a tanulók elsajátítsák egy szép ívű szemöldök megrajzolásának technikáját.Az ilyen tanfolyamok általában kis létszámú képzések, ahol 2 maximum 3 kozmetikus próbálja elsajátítani a fortélyokat az oktatótól. Ezek a fortélyok azonban nem merülnek ki a gyakorlatban, hiszen egy igazán minőségi sminktetoválás elkészítéséhez fontos, hogy a kozmetikus megfelelő elméleti tudásra is szert tegyen. A legtöbb tanfolyamon például a sminktetoválás és a hagyományos tetoválás kialakulásának, fejlődésének történetével kezdenek. Ezután jöhetnek a színelméleti alapok, hiszen egy kozmetikus számára fontos, hogy már előre tudja, a vendég arcán milyen színű, milyen árnyalatú tetoválás fog majd a legjobban mutatni. Alapvető egészségügyi tudásra is szükség van, mely magába foglalja a fájdalom csillapítok és hatékony fertőtlenítési eljárások, valamint alapszintű arc csontozati és bőr anatómiai ismereteket. Mivel a tetoválás egy speciális géppel történik azért, fontos hogy a tanfolyam során egy műszaki tudás is ragadjon a tanulókra, mint például hogy hogyan tartsák megfelelően karban a sminktetováló gépet, vagy hogy milyen eszközöket és hogyan használjanak a mikropigmentáláshoz. Egyes sminktetováló tanfolyamokon még olyan dolgokra is kitérhetnek, hogy hogyan viselkedjünk ügyfeleinkkel, vagy hogyan próbáljunk meg lebeszélni egy vendéget, ha esetleg túlságosan előnytelen lenne számára a megálmodott forma, vagy éppen színárnyalat. Már ezeket felsorolva is látszik, hogy egy sminktetováló tanfolyam sokkal összetettebb mint azt sokan gondolnák, pedig ezek még csak az elméleti részek voltak. A gyakorlatok során a résztvevők elsajátíthatják a legújabb technikákat, behatóbban megismerhetik a szem, szemöldök és száj szerkezetét és a különböző tetoválási módszereket ki is próbálhatják, persze csak modelleken. Ha egy ilyen tanfolyamot egy kozmetikus elvégez, akkor már biztos lehet benne, hogy a minőségi munka szaktudásán már nem fog múlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr494871665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása