Felsorolni is nehéz lenne, hogy amikor az ember élete egyik legfontosabb napjára, az esküvőjére készül, akkor mennyi mindenre kell odafigyelni a szervezés közben, ha azt szeretné, hogy a nagynapon minden rendben menjen. A ruhák, a menü, a helyszín, a dekoráció, az esküvői autó és az ember máris el kezd szédülni. Egy ilyen fontos esemény összetettségének köszönhető, hogy az esküvőszervezői iparág már hazánkban is hosszú évek óta virágzik. De ha valaki nincs abban a szerencsés helyzetben, hogy erre a feladatra felfogadjon egy profit, akkor az egészet egymagának kell kézben tartania. A menyegző minden eleme fontos, de mégis sokszor előfordul, hogy az ifjú pár egy lényeges összetevő kiválasztását az utolsó pillanatra halasztja, ez pedig az esküvői zenekar.

esküvői zenekar.jpg

Miért is probléma ha azt hagyjuk a szervezés feladatainak sorában utoljára? Mert a legtöbb pár az esküvőjét a tavasz közepétől az ősz közepéig terjedő időszakra tervezi, vagyis esküvői szezonra. Mivel az élelemesebbek már jóval ezen szezon előtt lefoglalják a számukra legmegfelelőbb és legszimpatikusabb esküvő zenekart, így a legtöbb ilyen szolgáltatást nyújtó banda már a nyár elejére az egész esküvői szezonra be van táblázva. Ha a kiválasztást túl sokáig halogatjuk, akkor biztos, hogy a legjobb zenekarokról már lecsúszunk. Hogy a nagynap előtt mennyivel érdemes már lefoglalni az esküvői zenekart? Vannak akik olyan előrelátóak, hogy a lagzi előtt már egy évvel bebiztosítják magukat zenekar ügyileg, de maximum fél évvel a menyegző előtt már nem árt elintézni a foglalást. Az időben meghozott döntést az esküvői zenekar lagzin játszott fontos szerepe is indokolja. Évek múlva az emberek nem azt fogják majd mondani, hogy "Emlékszel Boriék esküvőjén milyen finom volt a menü" vagy hogy "Emlékszel milyen szép volt a dekoráció", mindenkiben a hangulat, a buli színvonala fog megmaradni, ezért pedig elsősorban a zenekar felel. De pont azért, mert egy esküvői zenekar felelőssége ilyen nagy, nem mindegy ám, hogy milyen zenekart választunk. Mindenkinek meg van a saját stílusa és persze az elképzelése is arról, hogy milyen zenekarra szeretné bízni a hangulatfelelősi szerepkört lagziján. A legjobb ha azzal kezdjük, hogy megnézzük a zenekarok repertoárját, sőt a legjobb, ha inkább belehallgatunk, amit ma már, hogy szinte minden komolyabb esküvői zenekar rendelkezik weboldallal, könnyedén meg is tehetünk. A következő szempont, hogy vajon a zenekar rendelkezik-e minden, a hangosításhoz szükséges technikával. Persze aki komolyan foglalkozik rendezvény zenéléssel, annál ez nem lehet hiányosság. Ha valamilyen tematikus esküvőt tervezünk, mondjuk "betyáros esküvőt", akkor azt is fontos letisztázni, hogy bizony a zenekarnak is igazodni kell az esküvő stílusához és nekik magukra kell öletünk a 18. 19. századi "alföldi cowboyok" viseletét. A következő lépés, hogy az ifjú pár a zenekarral közösen összeállítsa az esküvő zenei forgatókönyvét, hogy mikor milyen zenék követik majd egymást, a zenekar mikor áll meg egy kis szusszanásnyi pihenőre és hogy hány órán keresztül hajlandóak a násznépnek húzni a talpalávalót, mert bizony ők sem robotok és nincs ember, aki így 8-10 órányi folyamatos zenélés után már ne kezdene el kettő látni mindenből. Ha ezeken túl vagyunk, akkor már csak az ár megbeszélése maradt hátra. Azonban nem kell annyira megijedni, hiszen egy átlagos esküvői zenekar díjazása, a lagzin betöltött fontos szerepük ellenére, azért nem mondható annyira borsosnak.

Címkék: zene esküvő esküvői zenekar

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr774788436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása