Amikor otthonunkat próbáljuk berendezni, akkor alapvető, hogy az egyediségre törekszünk, arra hogy úgy varázsoljunk a csupasz falak közé egy megnyugtató és barátságos légkört, hogy a miliő minél jobban tükrözze saját ízlésünket na és persze személyiségünket. Vagy követjük az aktuális lakberendezési trendeket, vagy a saját fejünk után megyünk, az biztos hogy megpróbáljuk magunkat olyan bútorokkal és berendezési tárgyakkal körbe venni, melyek nem csak mutatósak, hanem praktikusak is. Mikor a padló burkolására keresünk valami különleges megoldást, mely bír az előbb említett praktikummal, akkor nem árt elgondolkodni egy természetes alapanyagú, mondjuk egy bambuszból készült szőnyeg megvásárlásán.

bambusz szony.jpg

Szerintem egy szőnyegnél fontos, hogy az ne csak szép, de strapabíró is legyen, hiszen mivel nem tudunk fölötte lebegni, egy szőnyeg folyamatosan nagy igénybevételnek lesz kitéve. A bambusz, rostjainak köszönhetően, igen jól bírja az ilyen igénybevételt, de az erős szerkezet mellett, hihetetlenül rugalmas is marad. Nem véletlen, hogy a Távol-Keleten sok helyen a mai napig az épületek felújításánál bambuszból készült állványzatokat alkalmaznak, hiszen egy homlokzati állványnál jól kihasználható a bambusz ezen kettős tulajdonsága, vagyis hogy erős és rugalmas is egyben. Ebből kifolyólag a bambuszból készült szőnyegeket is nyugodtan használhatjuk olyan forgalmasabb helyeken, ahol fontos lehet a padlóburkolat magas fokú kopásállósága. Trópusi növényről lévén szó, a bambusz rostokban a nagyobb mennyiségű csapadék sem tesz kárt, tehát ha a teraszra vagy az erkélyre szeretnénk egy kis egzotikus hangulatot varázsolni, akkor ezzel a szőnyeggel azt is megtehetjük. Azonban manapság a legtöbben mégsem egzotikus külseje vagy magas kopásállósága miatt döntenek egy ilyen szőnyeg vásárlása mellett, hanem mert használatával tisztábbá válhat az otthon levegője, ezáltal a légzőszervi megbetegedésekben és allergiában szenvedők tünetei jelentősen enyhülhetnek. Ez annak köszönhető, hogy a bambusz rostok, amiből a szőnyeg szálait szövik, antisztatikusak. Ezen különleges tulajdonságának köszönhetően a jórészt töltéssel rendelkező apróbb szennyeződések, por és pollenek részecskéi csak minimális mennyiségben tapadnak meg a szálai között. Mivel a szálak közé nem kerülnek be ezek az anyagok, ezért később sem tudnak onnan kiszabadulva a lakás levegőjébe kerülni, így az sokkal tisztábbá és egészségesebbé válhat. Aki egy kicsit lustább, vagy kevésbé szeretni a kötelezően elvégzendő házimunkánkat, annak pedig a porszívót sem kell majd olyan gyakran elővennie, a szőnyegek mégis sokáig tiszták maradhatnak. Ezen egészségünkre és szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásait csak tovább fokozza, hogy egy bambusz szőnyeg 100 %-ig természetes, mármint alapanyagait tekintve. Ez azt jelenti, hogy egy ilyen natúr szőnyegben nem találhatóak mesterséges anyagok, a szálak semmilyen kemikáliát, sem ragasztót, sem festéket, nem tartalmaznak. Ha fontos számunkra saját egészségünk és hogy otthonunk tisztább és élhetőbb közeggé váljon, akkor árt elgondolkodni, hogy bambuszra cseréljük régi, koszos és megkopott szőnyegeinket, ha pedig otthonunkba szeretnénk egy kis távol-keleti hangulatot csempészni, akkor pedig egyenes kötelező beszereznünk egy ilyen darabot.

Címkék: egészség bútor szőnyeg lakberendezés

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr184704020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása