Az ajkak formájának hangsúlyozására, esetleg a rúzsozott hatás elérésére az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak a teljes vagy részleges szájtetoválások. Azért népszerű ez az eljárás, mert nem csak a formát lehet korrigálni, hanem a színt is lehet élénkíteni, ezáltal a mindennapos rúzsozás szükségtelenné válik. A szájtetoválást vékonyabb ajkú nők, valamint azok nagyon kedvelik, akiknek nem kontúros a szájuk alkati adottság, esetleg herpeszek miatt.

szajtetovalas.jpg

Mint minden sminktetoválás esetén, itt is fontos szempont szín kiválasztásánál a bőrszín és a szájszín. A sminktetováló ajánl egy árnyalatot, de minden a páciens akaratától függ. Választhat erősebb és halványabb árnyalatokat is. Szakemberek olyan árnyalatok választását javasolják, melyek jól mutatnak egy sminktelen arcon is, valamint élénkítik, fiatalítják az arcot. Napjainkban már nem olyan divatos, ha a szájat vastag vonallal keretezzük, ezért a lágyabb színeket részesítsük előnyben.

A szájtetoválás ideje az eljárástól függően eltérő. Ha csupán egy kontúrtetoválásra fekszünk be 1 óra alatt el is készül, a félsatír nagyjából 1-2, a teljes satír pedig 2-3 óra alatt készül el. Satír készítése utána száj megduzzad, de ez másnapra lehúzódik, a seb pedig 3-4 nap után fog leesni.

A kontúr hangsúlyossá teszi a szép és szimmetrikus szájformát. Az utóbbi 10 évben inkább világos színeket alkalmaznak erre a technikára is, hiszen a sötét, vastag kontúrvonal egyáltalán nem divatos.

Ha félsatírt szeretnénk készíttetni, akkor fontos, hogy a választott szín teljesen harmonizáljon a száj eredeti színével. Ilyen technika alkalmazásánál a száj pereménél sötétebb az ajak és befelé haladva világosodik. Azoknak ajánljuk ezt a módszert, akik elégedetlenek az ajkuk vastagságával, hiszen ilyen módon nagyítható és korrigálható az ajak.

Teljes satírról akkor beszélhetünk, ha a száj egész felületét pigmentálják. Ilyenkor lehet sötétebb színeket is választani, hiszen az eredeti szín nem fog kilátszani a tetoválás alól. Manapság ez a legnépszerűbb szájtetoválási módszer, mert tökéletesen korrigálható, nagyítható mindkét ajak, a végeredmény pedig tökéletesen rúzsozott száj hatását kelti.

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr895872634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása