Autóvásárlás után valószínűleg mindenkinek eszébe jut, hogy az idő nem fogja kímélni a gépjárművet. Ahogy az autók egyre öregednek úgy is jelentkeznek egyre jobban és jobban a hibák. Ha ez az időszak eljön, akkor elengedhetetlen, olyan autószerelőhöz vinni a kocsit, akik nem csak megbízhatóak, hanem pontosak, precízek és gyorsak.

Mi is az a jóga?

 2016.06.06. 10:55

Valószínűleg mindenki hallott már a jógáról. Aki nem tudja milyen a jóga az videókból utánajárhat, hogy milyen jellegű mozgásra számíthat. A jóga elsősorban nem a kardió terhelésere fekteti a hangsúlyt, hanem inkább az izom állóképességre és a hajlékonyságra. 

Azért van szükség a vérplazmára, hogy életmentő gyógyszereket lehessen belőle előállítani súlyos betegek számára. A gyógyszer a veleszületett immunhiányos betegeknek nyújt segítséget. Ezek a gyógyszerek nagyon fontosak, mert az ilyen betegek ezáltal megvédhetőek lesznek a számukra életveszélyeztető fertőzésektől.

Gyopárosfürdő

 2016.01.20. 16:19

A Gyopárosfürdő egyszerre élményfürdő, stand és gyógyfürdő is. Ezek mellett lehetőség van még sportolásra, szabad vízi programokra és rengeteg más gyönyörű természeti érték található itt. A Gyopárosfürdőt sűrűn szokták emlegetni az Alföld gyöngyszemeként.

Türkiz színek a lakásban

 2016.01.05. 10:04

Ha, szereted a vizet, ha igazán divatos és stílusos lakást szeretnél, válaszd a türkiz kéket. Ez az élénk, gyönyörű szín életet tud lehelni a legszürkébb lakásokba is. Lássuk, hogy miért.

Már 16. alkalommal fog megrendezésre kerülni a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé. Ekkor csak a jéghideg sör és a ropogós csülök kerül a porondra. A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét már hagyománynak lehet tekinteni. Már a 2001. évtől kerül minden egyes évben megrendezésre.

Kertépítés tudatosan

 2015.11.27. 13:42

Azért, mert hűvös van és közeleg a tél, még nem kell lemondanod a szép kert látványáról. Csupán annyi a dolgod, hogy megtaláld azokat a növényeket, amelyek jól bírják az ilyen körülményeket. Ültess évelő növényeket! Építs kertet tudatosan!

Nem kötelező a téli időszakban betegnek lenni, hisz elég sok féle lehetőség van a megelőzésre, s ha már tombol a járvány, akkor is segítségünkre lehetnek a természetben fellelhető "gyógyszereink". Sok olyan gyógynövényünk és gyógygombánk van, melyek fogyasztása ellenállóbbá teheti szervezetünket a téli fertőzések idejére, de a vitaminok rendszeres fogyasztása is segíthet megelőzni a súlyosabb problémát.

Címkék: étel egészség életmód egszséges életmód

Az egészségesebb életmódért

 2015.10.13. 12:12

Maga a gondolat, hogy "egészségesen táplálkozzunk" az mindenkiben ott van, azonban az akarat, vagy maga a tett, általában hiányzik. Mindenkivel előfordul, hogy azt mondják, na majd jövőre, na majd ekkortól, akkortól. Amikor valaki így áll valamihez az már eleve halott ötlet.

Címkék: táplálkozás egészség életmód egszséges életmód

Desigual divat 2015

 2015.09.15. 16:38

A Desigual divat céget Barcelonában alapították mára a világ egyik legismertebb divatmárkájává nőtte ki magát. Darabjaik szakítanak a konverziókkal, és vidámságot kölcsönöznek viselőiknek.

Címkék: divat ruházat desigual

Nagyon sokan elfelejtik, hogy a divat valóban nem a súlyról szól. Elegáns megjelenése bárkinek lehet, legyen az egy ducibb hölgy vagy esetleg egy nagyobb testalkatú férfi. Emellett a minőségről a trendi fazonokról, színekről és mintákról sem kell lemondaniuk csak azért, mert méretük mondjuk XXL fölött van.

Címkék: divat öltözködés ruházat

Milyen fürdőruhát válasszunk?

 2015.07.10. 15:14

Az idei nyár fürdőruha divatjára leginkább a sokféleség jellemző, így bárki divatosnak, és szexinek érezheti magát a vízparton. Nézzük meg milyen fürdőruhát is érdemes választani, ami ápol és eltakar.

Mit csinál egy fogtechnikus?

 2015.06.12. 14:18

A szakma lényegét úgy lehetne összefoglalni, hogy nagyban segíti a fogászok munkáját. Nagyfokú kézügyesség, precizitás, és tanulási kedv kell hozzá, hiszen a szakma folyton változik, de ettől izgalmas, és nem mindennapi.

Generációk a munkaerőpiacon

 2015.05.09. 14:48

A generációs különbségek akárcsak a magánélet különböző területein, úgy a munka világában is problémák sokaságát hívták elő. Az idősebbek féltik az anyagi biztonsággal járó munkájukat a fiatalabbaktól, a népesség pedig mindezek mellett fogyó tendenciát mutat.

Miért fontos a plazmaadás?

 2015.04.23. 11:11

Magyarország több nagyvárosában Plazma Pontokat építettek ki, hogy a vállalkozó kedvű emberek segíthessenek a rászorulókon, de mit is jelent ez a gyakorlatban?  A legtöbb országban, így hazánkban is, nem elegendő a vérkészlet arra, hogy a különböző betegségekben küzdő embereken segíteni lehessen. Ez azt jelenti, hogy a véradásból származó vérmennyiség sem fedezi a kórházaknak szükséges vérmennyiséget. Ezért nagyon fontos, hogy az embereket megismertessük a plazmaadás lehetőségével. A plazmaferezis a véradás egy formája, a levett plazmából pedig minden esetben gyógyszert készítenek.

Desigual divat márka

 2015.03.12. 14:48

A Desigual márka színes és egyedi ruhadarabjaival hívja fel magára a figyelmet. A színek és a minták kusza kavalkádja kreativitást és önbizalmat ad a viselőjüknek.

Tippek álláskereséshez

 2015.02.26. 12:26

Az álláskeresés nem könnyű dolog, hiszen mindenki arra törekszik, hogy a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legjobb állást szerezze meg. Nyilvánvalóan nem szeretnénk huzamosabb ideig állás nélkül maradni, hiszen a megélhetéshez elengedhetetlen, és önéletrajzunkban is egyre nagyobb foltot hagy a kihagyott idő.

A Drakula terápia

 2015.01.11. 17:38

A terápia orvostani elnevezése PRP (Platelet-rich plasma) vagyis vérlemezkében gazdag plazma, de leginkább a vámpír vagy drakula terápia nevet szokták rá alkalmazni. Ami arra utal, hogy a kezelés alapja a kezelt személy saját vére.

Minden évszak más és más kihívásokat állít bőrünk egészségének útjába. Nyáron például a magas szintű UV-sugárzástól kell megvédenünk, míg télen a kiszáradástól, gyulladásoktól vagyunk kénytelenek megóvni. Ezekben a hónapokban több tényező is negatívan befolyásolhatja bőrünk épségét, hiszen kezdve az alacsonyabb beltéri páratartalommal a fűtés miatt, a jóleső forró fürdőkön át, a jégdermesztő időjárásig, több helyről érhetik bőrünket „káros” hatások.

Az Országos Képzési Jegyzéket (röviden OKJ-t) 1993-ban hozták létre Magyarországon, és tartalmaznia kellett az összes országunkban tanulható szakképesítést. Természetesen azóta több változáson is átesett már, mire elnyerte mai formáját. A következőkben erről lesz szó.

Címkék: oktatás tanfolyam iskola

Evéssel az egészségért

 2014.10.19. 12:49

Napjainkban annak ellenére, hogy a világ folyamatosan fejlődik minden téren, fokozottabban kell odafigyelnünk a fertőzések, baktériumok elleni védelemre. A rengeteg ember miatt nem lehet elégszer takarítani az olyan helyeket, intézményeket, tömegközlekedési eszközöket, ahol sok ember megfordul egy nap, és ki tudja milyen körülmények, milyen módszerek által kerül minden nap az a rengeteg mennyiségű friss élelmiszer az üzletekbe. Továbbá az is probléma, hogy szinte minden gondunkra-bajunkra antibiotikumot írnak fel az orvosok, melyek ugyan a legtöbb esetben megszűntetik a problémát, de legyengítik természetes védekező képességünket. Cikkünkben most nem egy bizonyos betegséggel vagy baktérium fajtával fogunk foglalkozni, hanem olyan gyümölcsökkel és zöldségekkel, melyek segítenek természetesen tisztán tartani szervezetünket.

Címkék: étel egészség szépség tészta

Azokat, akik valamilyen szilárdtüzelésű fűtési rendszert használnak, gyakran éri az a vád, hogy saját kényelmük, egyedi igényeik, stb. miatt sokkal jobban szennyezik környezetünket, mint azok, akik mondjuk gázzal működtethető készüléket használnak otthonukban.

Címkék: lakberendezés kemence fűtés kandalló

Mi mindenre jó a hialuronsav?

 2014.09.17. 16:47

A hialuronsavat a legtöbben úgy ismerik, mint egy a szépségiparban ma már egyre gyakrabban használt feltöltő anyag, mely apránként átveszi a helyét a botoxos, illetve kollagénes kezeléseknek. A hialuronsav azonban sokkal többre képes, mint bőrünk megfiatalítása.

Címkék: bőr divat egészség szépség plasztika

A Citizen karórák története

 2014.07.14. 18:31

A Citizen névről egyből mindenkinek a trendi és minőségi japán karórák jutnak az eszébe. Ez nem is véletlen, hiszen a japán cégnek számos olyan újítást köszönhetünk, melyek örökre megváltoztatták a karórák világát. De hogyan is jutott idáig ez a vállalat és hogyan épült egy igazi mítosz a Citizen köré?

Címkék: történelem óra divat ékszer

A napszemüvegek funkciói

 2014.06.21. 10:03

Napjainkban a napszemüveg divatos kiegészítőként funkcionál elsősorban, azonban sokkal hasznosabb feladatok ellátására hivatott. Szemünkbe tűző napsütés esetén azonnal felkapjuk őket, hogy ne süssön a szemünkbe a nap, viszont nem csak a látást könnyítik meg ezáltal, hanem védelmet is nyújtanak a káros UV-sugarak ellen.