Türkiz színek a lakásban

 2016.01.05. 10:04

Ha, szereted a vizet, ha igazán divatos és stílusos lakást szeretnél, válaszd a türkiz kéket. Ez az élénk, gyönyörű szín életet tud lehelni a legszürkébb lakásokba is. Lássuk, hogy miért.

1.jpg

A türkiz kék rendkívül titokzatos, élénk, erőteljes szín. Ősidők óta vitáznak róla lakberendezők, hogy inkább kéknek, vagy zöldnek lehetne kategorizálni. Leginkább a tenger jellegzetes és utánozhatatlan színéhez lehetne hasonlítani, de persze a szín nevét adó féldrágakő is remek inspiráló lehet.

Alkalmazása
Jól mutat nagy fal felületeken, textíliákon is, de ha inkább a kifinomult berendezési kiegészítőkre szeretnéd fektetni a hangsúlyt, azon a téren is megállja a helyét a türkiz. Vidámmá és játékosság varázsolják az enteriőrt a türkiz színű párnák, képkeretek, gyertyák. Unalmasnak semmiképpen sem nevezhetjük az ilyen helyiséget, épp ellenkezőleg, nagyon szívesen fogod az idődet a szobádban, nappalidban tölteni.

Mivel lehet párosítani a türkizt?
A falak esetében egészen nyugodtan variálj fehér, vagy világosabb pasztellszínekkel. Nem kötelező egy színnel uralni a teret, válassz világos és sötét színeket egyaránt. Színátmenettel a bátrabbak gyönyörű és izgalmas hatást érhetnek el. Falra a világosabb és a sötétebb türkiz egyaránt megfelel, de a sötétkékkel azért csak óvatosan! Ezt az élénk színt inkább a dekorációban mutassuk meg. Ha valami egészen látványos falfelületet szeretnél kialakítani, akkor párosítsd sárgával, vagy akár rózsaszínnel.

A textíliák színeit igazítsd a nagy, domináló felületekhez. Ha világos a fal, akkor szinte bármilyen színű takarót, párnát választhatsz. Ellentétes esetben sötét fal esetén a világosabb textíliákat részesítsd előnyben. Ezekkel az ellentétekkel a figyelmet az apró részletekre, motívumokra élezheted ki.

A boltokban türkiz színű kiegészítők, lakberendezési tárgyak sorakoznak. Válassz nyugodtan vázákat, gyertyákat, akár lámpaernyőket is. Ha attól tartasz, hogy túl hideg lesz a helyiség kisugárzása csempéssz bele egy kevés barnát, esetleg a már említett sárgát. Egy sötétebb színű padló például remekül egyensúlyozni tudja a türkiz hűvösségét.

Ebben az évben igazi slágernek számít a türkiz bármely árnyalata. Fiatalos, energikus hatást érhetsz el vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr648238600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása