Már 16. alkalommal fog megrendezésre kerülni a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé. Ekkor csak a jéghideg sör és a ropogós csülök kerül a porondra. A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét már hagyománynak lehet tekinteni. Már a 2001. évtől kerül minden egyes évben megrendezésre.

Évről évre számos sörkészítő képviselteti magát, illetve népszerűsíti legújabb termékét. Minden évben a békéscsabai Városi Sportcsarnok zöldövezetében kerül megrendezésre a fesztivál. Egyik célja, hogy népszerűsítse és kultúrát adjon a sörfogyasztásnak. Másik célja, hogy Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatát bővítse. Békés megye és Békéscsaba nevezetességeinek, látványosságainak minél szélesebb körben való megismertetése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása. A négy napon át tartó mulatság több csemegével és különlegességgel is szolgál. Akinek esetleg visszatartó erő lenne, hogy nem tud hol aludni. Annak tudunk ajánlani szállást Békéscsabán.

craftbeerintroslide-istock_tihnkstock.jpg

Már szokássá vált, hogy az első napon egy ejtőernyősnek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó. Ki lehet jelenti, hogy a világon még sehol sem volt, olyan még, hogy mintegy 100 fajta csapolt sört ismertettek volna meg az fesztiválozókkal. A hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett bemutatkoznak a Házi Kézműves Sörfőzdék is. A hagyományokhoz híven a sört 1 l-es korsókból fogyaszthatják. A csülök kiválóan passzol a sörhöz. Szokás szerint szombati napon csülökpörkölt főzőversenyt rendeznek. Ekkor a baráti társaságok megmutathatják egymásnak, hogy kik bánnak legjobban a fakanállal. A közönséget közben minden nap élő koncertek szórakoztatják. Ekkor csakis a magyar zenei világ nagyágyúi lépnek színre. Természetesen a Békéscsabai Jókai Színház előadásai sem maradhatnak el. Fakultatív programok is várják a fesztiválozni vágyókat. Legyen az földön, vízen, levegőben, két keréken, akár két kézzel evezve vagy lóháton. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr978154570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása