Nem kötelező a téli időszakban betegnek lenni, hisz elég sok féle lehetőség van a megelőzésre, s ha már tombol a járvány, akkor is segítségünkre lehetnek a természetben fellelhető "gyógyszereink". Sok olyan gyógynövényünk és gyógygombánk van, melyek fogyasztása ellenállóbbá teheti szervezetünket a téli fertőzések idejére, de a vitaminok rendszeres fogyasztása is segíthet megelőzni a súlyosabb problémát.

Az influenza és egyéb nyavalyák elkerülése érdekében, illetve ha már itt a baj, akkor a tünetek enyhítésére, a gyorsabb gyógyulás reményében érdemes gyógynövényes teákat, gyógygombákat fogyasztani. Ugyanis minél erősebb az immunrendszerünk, annál kevésbé tudnak ágyba dönteni bennünket ezek az igen kellemetlen tünetekkel járó téli betegségek. Mostani összeállításunkban néhány immunerősítő gyógynövényt, gyógygombát és vitamint ajánlunk a figyelmedbe.

Macskakarom: a másik fontos dél-amerikai immunerősítő. Kúraszerű szedése megelőzésre is ajánlható, ilyenkor elegendő kisebb mennyiség is (napi 1 tabletta). Azonban ha a már meglevő bajt szeretnénk orvosolni, átmenetileg emeljük meg az adagot 2-3×1 tablettára. A macskakarom gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, hisz bizonyított a hatékonysága!

Shiitake gyógygomba egészségvédő hatása elsősorban szénhidrát-összetételében rejlik, anyagai gátolják a baktériumok és vírusok szaporodását, és az immunrendszer erősítő hatással is rendelkeznek.
Ganoderma gyógygomba is remek választás a téli időszakban az immunrendszerünk megtámogatására, de csak is bio kivitelben! A Bio ganoderma őrleményből napi 2-3×1 mokkáskanálnyi mennyiséget érdemes fogyasztani, vízben feloldva vagy Yogodream bio joghurtba beletéve. De érdemes tudni, hogy ganodermából teát is lehet készíteni!

BioBran: egy japán gyógyszercég által kifejlesztett, a természetes védekezőképesség megerősítését szolgáló, természetes alapanyagú, klinikailag tesztelt kiváló termék. Ez a készítmény a shiitake enzim kivonatát is tartalmazza. Bizonyítottan megnöveli a Natural killer sejtek, azaz a Természetes ölősejtek aktivitását, mely sejtek feladata a szervezetünkbe bekerült idegen anyagok, így pl. a vírusok kiiktatása a keringésünkből. Napi 500 mg-os adagban (napi 2 tabletta) érdemes téli időszakban, kúraszerűen használni.

Cordyceps (kínai hernyógomba): "természetes antibiotikumnak" is nevezik. A Cordyceps hozzájárul a szervezet energiaszintjének növeléséhez és az immunrendszer erősítéséhez. Tudni kell azonban róla, hogy vérhígító kezelés mellett nem ajánlott használni.

Természetesen nem kell mindet fogyasztani, elég csak a fentiek közül egyet kiválasztani!

az-elet-itala-la-boisson-delavie.jpg


Vitaminjaink közül az influenzás időszakban egy nagy dózisú vitaminokat tartalmazó, adalékoktól és színezékektől mentes, alpesi gyógynövényeket is tartalmazó vitaminitalt, a DeLaVie-t ajánlanám figyelmükben. Napi 1 doboz épp elegendő belőle, mert a 250 ml-es üdítő például 1000 mg C-vitamint is tartalmaz finom, szénsav mentes gyümölcslébe zárva!

A Vitaldepo Webáruházban mindent megtalálsz, amivel megóvhatod egészségedet, nem csak télen, hanem egész évben. Mert számunkra a legfontosabb az egészség, egy életre!

Címkék: étel egészség életmód egszséges életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr458087166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása