Az egészséges körmök titka

 2014.01.17. 16:09

Télen a körmök is olyan hatásoknak vannak kitéve, amivel szemben nem mindig tudnak védekezni. Ezért tavasz elején gyakran van szükség kiemelt ápolásra, hogy vissza tudjon állni az eredeti állapot.

egeszsges_korom.jpg

Mint bármely testrészünknek, úgy a körömnek is szüksége van szellőzésre. Ezért, ha gyakran lakkozod a körmödet, két festés között tarts minimum egy nap szünetet. A legcélszerűbb, ha pénteken lemosod a körömlakkot és majd csak vasárnap este fested ki legközelebb a körmeidet. A szellőztetés ideje alatt még fedőlakkot se kenj rá! Körömlakklemosót pedig összetevők alapján válassz! Olyan terméket vásárolj meg, amelyek acetonmentesek.

Ha szívesen fested élénk színűre a körmeiden, akkor szerezz be egy alapozólakkot. A sötét, feltűnő színű lakkok befogják a köröm felső rétegeit, melyet lemosás alkalmával sem lehet könnyen eltávolítani. Azonban, ha vásárolsz egy gyorsan száradó, színtelen alapozólakkot, nem kell tartanod ilyesmitől, hiszen erre biztonsággal felfestheted a legrikítóbb piros színt is.

Bizonyított, hogy körmeink állapota árulkodó szervezetünk egészségi szintjét illetően. A kis, fehér foltok például cinkhiányt jelez, a bordázott felszín pedig lelki problémára utal. Egészséges életmódra kell tehát törekedni, mert ha ezek a jelek előjönnek, akkor legtöbbször csak lenöveszteni lehet őket, ami jó pár hétbe telik.

A körömápolás legfontosabb területe az egészséges táplálkozás. Amennyire fontos, sajnos annyira elhanyagolt rész is. Az egészséges, erős körmök a megfelelő vitaminoknak, folsavaknak és ásványi anyagoknak köszönhető. Pont ezért érdemes minél több gyümölcsöt, zöldséget és tejterméket fogyasztani.

A reszelés kíméletes körömápolási mód, mellyel hatékonyan tudjuk körmeink formáját és nagyságát alakítani. A szálkás és repedezett körmök elkerülése végett, igyekezz csak egy irányba reszelni, semmiképpen se oda-vissza mozgasd a reszelőt. Utóbb említett módszer ugyanis nemcsak az állagot, de az alakot is könnyen tönkreteheti. Kerüld el a fémreszelőket, inkább válassz banán alakú, oldalanként eltérő erősségű reszelőt.

Amennyiben dohányzol, gondolkodj el a leszokáson körmeid érdekében. Ugyan „csak” esztétikailag roncsolja a körmömet, de valljuk be, hogy a sárgás színű köröm nem szép látvány.

Nem nagy dolgok ezek, de ha odafigyelsz, észreveheted, hogy körmeid állapota javulásnak indul.

Címkék: bőr divat egészség szépség köröm

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr435759865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása