Nem sokan vannak birtokában a helyes lakkozási technika fortélyainak. Ezen azonban könnyen lehet segíteni, főleg ha elolvasod cikkünket. A körömlakkozáshoz nem lehet csak úgy neki esni. Rá kell szánni az időt magára a tevékenységre, a pénzt pedig a jó minőségű lakkra. Hiszen nagyrészt ezen a két dolgon múlik a lakkozás. Amire szükséged lesz: alapozó lakk, egyszerű, színes körömlakk, fedőlakk, körömlakklemosó, fülpálcika.

lakkozott_korom.jpg
Lássunk hozzá! Az első lépés, amit a tartósság érdekében tehetsz, ha lakkozás előtt elmész kezet mosni. A jó alapos kézmosás segít zsírtalanítani a körmödet, ezáltal jobban fog rá tapadni a festék. Ezután következhet az alapozólakk felvitele. Ez több okból is hasznos terméknek számít. Nem kötelező a használata, de körömerősítő hatású, és ha egy erőteljesebb színt választasz, akkor megvédi a körmödet attól, hogy a lakk befogja. Megspórolhatod magadnak a hosszú perceket, amelyeket a köröm sikálásával töltenél. Ha befestetted az összes körmödet ezzel a színtelen alap lakkal, mindenképpen várj egy pár percet, mielőtt elővennéd a színes lakkot. Következhet a színes lakk és a helyes technika. Tegyél egy kis pöttyöt az ecsettel kicsivel a körömágyad felé majd húzd végig a körmöd közepén, egészen a végéig. Ezt ismételd meg a középső festékcsík mindkét oldalán. Ügyelj arra, hogy a körömágyadat és a bőrödet ne fesd össze, mert ez élénkebb színeknél nem nyújt túl szép látványt. Ha mégis kifutottál volna a körmöd vonalából, akkor még frissen egy kis körömlakklemosó és fülpálcika segítségével könnyen eltávolíthatod a felesleges festéket. (Előfordulhat, hogy nem fed olyan tökéletesen a lakk, ahogyan azt szeretnénk. Ha így ítéled meg, várd meg amíg megszárad az első réteg, majd vigyél fel egy újabb adag festéket a körmeidre.) Ha készen vagy mind, a tíz körmöddel, akkor nincs más dolgod, mint megvárni, amíg teljesen megszárad.  A száradási idő körömlakkonként és a felvitt festék mennyiségétől függően változik. A körömlakkozásra rá kell fordítani az időt. Lehet 20 perc is, de lehet 40 is, mire tökéletesen megszárad a lakk. Miután meggyőződtél róla, hogy teljesen megszáradt, előveheted a fedőlakkot, amely használata nagyon szép fényt és tartós hatást fog eredményezni.  Ezzel a körömlakkal akár napokkal is meghosszabbíthatod a lakkozás élettartamát. A háziasszonyok nem szívesen lakkozzák ki a körmeiket, mert úgy vannak vele, hogy a festés másnapján már elkezd lepattogni a lakk, de ilyen lakk használatával -mosogatás mellett- nekik is napokon át szép lehet a körmük. Látható, hogy nem nagy ördöngösség és megtanulható a körömlakkozás, ahogy említettem csak az idő kell hozzá és minőségi termékek.


Még több szépségápolási jó tanács és trükk ebben a blogban.

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekneked.blog.hu/api/trackback/id/tr665555206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása